Dordogne

Menneisyyttä etsimässä

Dordogne

Dordogne on point & click -peli, jossa päähenkilönä on nuori nainen nimeltään Mimi. Mimin ensimmäinen muisto lapsuudesta on noin pari kuukautta ennen hänen 13-vuotissyntymäpäiväänsä. Peli alkaa tilanteesta, jossa Mimin isoäiti on kuollut ja Mimi palaa tämän talolle etsimään menneisyyttään. Siitä alkaa kaunis ja koskettava tarina, jota täydentää kaunis taide ja äänimaailma.

Pelin grafiikat on toteutettu siten, että ympäristö on vesivärimaalauksia ja hahmot ovat hieman eri tavoin toteutettu, mutta sopivat todella hyvin ympäristöönsä. Musiikit ja äänimaailma on toteutettu todella hienosti ja pelimekaniikka on pääosin oivaltava ja mukava. Joissakin yksittäisissä kohdissa tuntui, että kohtaukseen oli hieman väkinäisesti laitettu pelillisyyselementti mukaan, mutta ne eivät vaivanneet kuitenkaan pahasti.

Pelin rauhallinen tempo antaa mahdollisuuden tutkia paikkoja ja etsiä pieniä muistojen palasia ympäri peliä. Jokaisessa luvussa on oma kokoelmansa, jonka voi halutessaan kerätä kasaan. Kaikkien kohteiden etsiminen ei kuitenkaan ole pakollista, enemmänkin pieni lisämauste peliin.

Peli ei ole hirvittävän pitkä, tarinallisesti juuri sopivan mittainen. Se on kaunis, lämminhenkinen ja koskettava kertomus, jonka pelaamista suosittelen ehdottomasti.

Mimi ja lohikäärme