Piilotettuja ihmisiä ja esineitä

Hidden Folks

Hidden Folks on peli, jossa etsitään käsin piirretyistä, interaktiivisista maailmoista niihin piilotettuja ihmisiä ja esineitä annettujen vinkkien avulla. Osassa tapauksista pitää ratkoa pieni pulma, jonka seurauksena esine tulee esiin, ihminen menee vaadittuun asentoon tai muuta vastaavaa.

Peli on kaikilta puolin tietyllä tapaa yksinkertaista aina grafiikoista äänimaailmaan asti, mutta silti peli on todella viihdyttävä. Äänet on tehty suulla ilman sen ihmeellisempiä kikkailuja, mutta se juuri tuo peliin hauskan piirteen. Piirrokset ovat aika yksinkertaisia, mutta ne ovat silti hauskoja ja toisaalta pelkistetty piirtotapa tuokin peliin omat mausteensa haasteellisuuden suhteen. Värimaailmassa on kolme asetusta: joko tausta valkoinen ja piirrokset mustalla, tausta ruskea ja piirrokset mustalla taikka piirrokset valkoisella ja tausta mustana. Itse pelasin ruskea-mustalla, se tuntui rasittavan kaikista vähiten silmiä ja teki tihrustamisesta mielekkäämpää.

Pelissä on seitsemän eri aluetta, joissa on alueesta riippuen 3-6 paikkaa, josta piilotettuja asioita etsitään. Ensimmäinen paikka on aina pieni ja yksinkertainen ja alueella edetessä etsintäalue suurenee. Kun kuva on laaja täynnä heiluvia hahmoja, niin jossain vaiheessa alkaa jo silmissä vilistä ja on pakko pitää taukoa. Kuitenkin peli houkutteli oikein hyvin takaisin pariinsa.

Muutamia kertoja jotain yksittäistä asiaa etsiessä meinasi jo turhautuminen iskeä ja mieli haikailla youtuben pariin, jotta pääsisi eteenpäin, mutta sain kuitenkin maltettua mieleni varsin hyvin. Sitä isompi oli palkkiokin, kun pääsi vihdoin eteenpäin. Kaikkien piilotettujen asioiden etsimiseen meni allekirjoittaneella yhteensä 10,5h, joten peli tarjoaa klikkailtavaa ja etsittävää ihan hyväksi aikaa.

En ole ihan varma, olisiko peli aivan Steamissa pyydetyn 14,99€ arvoinen, mutta viimeistään alesta tuo peli kannattaa ehdottomasti noukkia, jos tykkää rassata päätään tämäntyyppisellä etsinnällä.