هوش مصنوعی باید اختیار چرخه‌ی عادت انسان‌ها را به ایشان برگرداند و تبدیل به مخدر جدید نشود

مدتی است که استفاده از اینستاگرام را محدود کرده‌ایم. یکی از بیانه‌هایی که برای مخاطبین اعلام کردیم به شرح زیر است:

ما دیگر در اینستاگرام فعالیت نمی‌کنیم

چرا؟

قوانین، شرکت‌های خوراکی و دارویی را مجبور می‌کنند تا روی محصولات خود بنویسند، تا چه زمانی اعتبار دارد، چگونه تولید شده است، مواد اولیه‌ی آن چه بوده است، چگونه باید مصرف شود، و چه کسانی نباید آن‌را استفاده کنند. چون آسیب‌های فیزیکی، مانند مسمویت‌های غذایی و سایر آلودگی‌ها را می‌توان دید.

برعکس آسیب‌های روانی، که همیشه با چشم قابل دیدن نیستند!

ما معتقدیم

که تمامی ماشین‌های مجهز به هوش‌مصنوعی، شامل شبکه‌های اجتماعی، بازی‌ها، و سایر محصولات متکی بر چرخه‌ی عادت انسان‌ها، و ایضا تمامی رسانه‌ها، باید انسان‌ها (کاربران) را از مکانیزم الگوریتم‌هایشان آگاه کنند، به انسان‌ها اجازه‌ی ویرایش کمیت و کیفیت دخالت هوش‌مصنوعی را بدهند، و تمامی منابع اقتصادی و اطلاعاتی مربوطه را به صورت شفاف معرفی کنند.

باید بین جامعه‌ی فارسی‌زبان اینستاگرام و سایرین تفاوت قائل شد.

توپولوژی شبکه‌ی محتوا در اینستاگرام روی کاغذ، با آن‌چه در حقیقت می‌بینیم بسیار متفاوت است. حقیقت این است که محتوای جامعه‌ی فارسی‌زبان اینستاگرام را بنگاه‌های کوچک و بزرگ تبلیغاتی قبضه کردند تا به آن‌جا که بیشتر شبیه به یک رسانه‌ی «همه‌پخشی» و یک‌طرفه است. این بنگاه‌ها که به کمترین اصول پایبندند و کمترین مروت را در قبال کاربرانشان دارند، بی‌رحمانه، افراد را مورد هجوم اطلاعات مسموم قرار می‌دهند، بی‌آنکه #سلامت_روان را در گوشه‌ی نگاهشان داشته باشند.

منظورمان از اطلاعات مسموم

داده‌های پردازش شده‌ای است که نه‌تنها باعث بهبود کیفیت زندگی و سعادت جمعی یا فردی نمی‌شود، بلکه افراد و جوامع را در انفعال، اضطراب، و ترس فرو می‌برد.

مخالف اینستاگرام نیستیم

فقط طبق حساب و کتاب «دو دو تا چهارتا»، به این نتیجه رسیدیم که مثل همیشه، قانون، از صنعت جا مانده و بیشترین آسیب متوجه مشتریان و کاربران است. ما همواره به تکنولوژی و اختراعات تازه، خوش‌بین بوده‌ایم.

بر خود لازم دیدیم

فعالیت اندک خود را در اینستاگرام به صفر برسانیم، تا حضورمان در این شبکه، حتی تلویحا، مهر تاییدی بر خلا‌های قانون و آگاهی جامعه‌ی کاربران آن نباشد.

از شما دعوت می‌کنیم

که در صورتی که برنامه‌ای مدون برای درآمد‌زایی شرافت‌مندانه از این بستر ندارید، با حذف (یا لااقل حذف موقت) حساب کاربری خود در این شبکه، عادت‌های سالم‌تری، مثل تماس تلفنی روزانه با دوستان، ورزش، و وبلاگ‌نویسی را جایگزین کنید.

بر ماست

تا در مورد آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها بر سلامت روان بیشتر مطالعه کنیم. کمتر در معرض تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی باشیم.