امروز تصویری دیدم که درخواست تحریم روسیه توسط گیتهاب را مطرح میکرد. شخصا امیدوارم روزی برسد که هیچ کس از گیتهاب استفاده نکند. آرزو میکنم برنامهنویسان به استفاده از راهکارهای آزاد نظیر Gitea و گیتلب و غیره روی بیاورند. اما به عنوان یک ایرانی که از چنین تحریمهایی آسیب دیده میگویم که این قبیل تحریمها مفید نیستند.
همگان از تنش میان غرب و ایران آگاهند. فارغ از جزئیات این تنش و تلاش برای یافتن مقصر، مردم ایران هستند که از چنین رویکردهایی آسیب میبینند. معیارهای دوگانه در چنین تحریمهایی چه بسا بیش از هر چیز مایه تاسف است. بسیاری از خدمات رایگان گوگل بر روی ایرانیها مسدود هستند در حالی که خدمات جستجو و رایانامه کاملا در دسترساند (شاید به عنوان منبع کلیدی کسب اطلاعات از جامعه؟). گیتهاب دسترسی به مخازن خصوصی را در حالی مسدود کرد که این خدمت مانند بسیاری خدمات دیگری این بستر اشتراکگذاری کد، رایگان بود. حتی فدورا یکی از افراد پروژه را صرفا به خاطر ایرانی بودن حذف کرد. نتیجه؟ دولت و حتی شرکتها بهانهها و دلایل بیشتر و محکمتری برای دوری جستن از چنین راهکارهای انحصاری و متمرکز پیدا میکنند.
شخصا از کاهش چنین وابستگیهایی استقبال میکنم اما آیا حامیان چنین تحریمهایی از پیامدهای آن آگاهند؟ میتوانم حس و حال افراد را در تلاش برای ایجاد موج علیه جنگ (که هرگز در مورد جنگهای به راه افتاده توسط غرب ایجاد نشد) درک کنم اما آیا این مساله چیزی است که آنها به آن مفتخر باشند؟ آیا چنین تحریمهایی نژادپرستانه نیست؟ آیا این همان چیزی است که طرفداران تحریم به دنبالش هستند؟
چنین تحریمهایی به قطع ارتباط افراد برای مشارکت در توسعه پروژههای آزاد منجر میشود. چنین تحریمهایی بیش از هر چیز مصداق آب در آسیاب دشمن ریختن است. دود چنین تحریمهایی، در نهایت به چشم همگان از جمله تحریمکنندگان خواهد رفت.
Comments
March 12, 2022 13:38
@ahangarha
درست بودن یا نبودن این کار که معلومه، چون غرب اینکار رو کرده خوبه. یادتون رفته چشماشون آبیه؟ یادتون رفته موهاشون طلاییه؟
March 12, 2022 13:57
@RezaHoss@qoto.org متاسفانه ته ماجرا همینه. چون ما میگیم و چون ما میکنیم خوبه.
March 12, 2022 16:28
@ahangarha
ممنون که این رو نوشتی.